Paragrafen

Bedrijfsvoering

De gemeente verwekt op grote schaal gegevens, en zij verzamelt, beheert en verwerkt daarbij niet zelden gevoelige persoonsgegevens. Deze verwerking vindt plaats in steeds complexere structuren van (keten-)samenwerking en uitbesteding. Daarbij moet in toenemende mate gelet worden op de informatiebeveiliging en privacybescherming.

Informatieveiligheid en privacy

Ook in 2023 merkten we dat het aantal beveiligingsincidenten niet afneemt. Samen met ICT Rijk van Nijmegen, zorgden we er voor dat de technische beveiliging continu wordt aangescherpt. Regionaal werkten we aan gezamenlijk beleid rondom beveiliging.
Ook phisingmails, en in het bijzonder CEO-fraude, zorgden ervoor dat onze medewerkers zich constant bewust moeten zijn van de gevaren en risico's rondom beveiliging en privacybescherming in hun werk. Aandacht voor bewustzijn was in 2023 dan ook een belangrijk speerpunt.
Vanuit het Digitaal Ontwikkel Programma zochten we bij nieuwe ontwikkelingen constant de verbinding met Informatiebeveiliging en Privacy, zoals het uitvoeren van Data Protection Impact Assesments (DPIA's).
Ook was er in 2023 aandacht voor de uitkomsten van het Rekenkameronderzoek dat in 2022 heeft plaatsgevonden.
Tot slot is ook in 2023 Het ENSIA-traject dat gaat over de verantwoording over 2022 succesvol afgerond.

Digitaal Stelsel omgevingswet (DSO)
In de begroting 2023 hebben we aangekondigd dat we verschillende functionaliteiten van het DSO gaan implementeren. Dit is inmiddels voltooid. Het DSO is daarmee vanaf 2024 operationeel.

Zaakgericht werken
In 2023 hebben we ons gericht op het zaakgericht maken van alle processen. We hebben alle processen in kaart gebracht. We hebben gekeken naar kleine verbeteringen van het proces zelf.

Hierdoor kunnen we vanaf 2024 volledig zaakgericht werken. Hierdoor kunnen inwoners meer producten en diensten aanvragen en volgen. We blijven aandacht houden voor het optimaliseren van de processen.

Deze pagina is gebouwd op 06/12/2024 15:26:50 met de export van 06/12/2024 15:18:39